2009. szeptember 30., szerda

Jazz



Múlt szombatom volt szerencsén egy jazz estén fotózni amit a dunaszerdahelyi Jazzklubds szervez minden hónap utolsó szombatján a Seven bárban. Két zenekar játszott az este, elsőként a háromtagú "Gayer Mátyás trió" csempészett finom hangulatot a terembe. A zenekar névadója és zongoristája egy 17 éves nagykanizsai srác, aki már ösztöndíjat kapott a Berklee School of Musicba Bostonban, csak előbb le kell érettségiznie. Farkas Norbert bőgőn és Benkó Ákos dobon kísérték.




Utánuk következett a Swing Manouche Project mely egy négy tagú "manouche swinget" vagy másnéven "gypsy jazzt" játszanak. Manouche gitáron Illés Ferenc, Jakab Viktor és Varga László játszott, bőgőn pedig Földváry Balázs kísérte őket. Élmény volt nézni játékukat és arckifejezéseiket, és még nagyobb élmény volt hallgatni zenéjüket.
Fotózni is nagyon jó volt, ez előtt még sosem fotóztam hasonló eseményen, igaz eléggé kevés volt a fény és ami volt is mindenféle színű volt, de 1000-es ISO mellett 2,8-as rekeszen azért lehetett fotózni. :)
Nagyon tetszett az este és szerencsére úgy adódott, hogy fotózom majd az idei maradék három estét is valamint egy két napos Jazz fesztivált is itt a városban. Ideális munka, kellemes zene mellett kellemesen fotózgatni. :)



Canon EOS 40D + Tamron 17-50/2,8 + Canon 50/1,8

4 megjegyzés:

Zsákai Péter írta...

nagyon termékeny vagy! :) jól sikerültek a koncert fotók.

örülök az írásaidnak is. Budapestről nézve, most éppen stresszes munkahelyi időszakban nagyon kellemes itt elidőzni Nálad. olvasni a soraid, amiből nyugalom árad és nézegetni a hangulatos képeid. átjön ez a hangulat! legalábbis átjön egy hangulat, ami nagyon kellemes!

hadd mondjam: jó, hogy létezik ez a blog! adsz vele nekem!

sooslaca írta...

ezért már érdemes fenntartani ezt a blogot ha már legalább egy embernek adtam vele valamit és kicsit kellemesebbé tettem a munkaidejét vagy estéjét...
nagyon örülök, ha tetszik amit csinálok és annak is hogy rendszeres látogatóm vagy és a véleményed is leírod minden poszt alá!:)

Jámbor Zsófi írta...

a feketefehérek jók, a színeseken nem tetszik hogy olyan sokféle színű a fény :)

sooslaca írta...

jah elég hülye fények voltak....köszi Zsófi!:)