2009. szeptember 3., csütörtök

Nyelvtörvényfuj!



Szeptember 1-ére nagyszabású tüntetést szervezett a Magyar Koalíció Pártja Dunaszerdahelyre a már 2008 november én híressé vált DAC stadionban a Szlovák nyelvtörvény ellen. Nem nagyon kellett reklámozni a rendezvényt mert már hónapok óta beszéltek róla az emberek. Jöttek is szép számmal rengeteg magyar lakta településről. A sajtó képviselete sem volt szegényes...

Először csak a hátsó tribünre jutottam fel, ahonnan nem sok mindent lehetett látni így aztán db kolléga mellé behazudtam magam én is Paraméteres fotósnak és beengedtek a pályára a fotósok és tévések közé ahonnan már sokkal jobb kilátás nyílt mindenre!:)


A lelátó szép szines és tarka volt, csak most nem a focicsapatok szineitől hanem a rengeteg magyar zászlótól.



A nagy meleg és a tűző nap ellenére mindenki hűségesen ülte végig a programokat, beszédeket, kultúrműsorokat.

A nap vége felé Csáky Pál az MKP elnöke mondott beszédet, majd hivatalosan átadták a begyüjtött aláírásokat a nyelvtörvény ellen, majd ajándékot vehetett át egy népviseletbe öltözött nénikétől aki hűségesen várt rá míg a beszédét mondta és tűrte, hogy közben a sok fotós meg tévés pózoltatja és agyonfotózza:)

A hiedelmekkel ellentétben egy teljesen békés és jó hangulatú rendezvény volt, jó volt látni, hogy sokan azért utaztak több száz kilométert autóbuszokkal, hogy részt vegyen ezen és tegyen valamit a magyarságért itt szlovákiában. Már csak azt reméljük, hogy nem volt hiábavaló!


Canon EOS 40D + Tamron 17-50/2,8

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

az a legjobb keped, amelyiken alul piros csik, kerites, kapaszkodo ember, sargapolos hatter.. :) jol beszoktel,nemmondom :) grat szuper kepek

Balogh Zoltán írta...

Jó kis sorozat lett,grat Lacus!

sooslaca írta...

Köszik!:)