2009. május 11., hétfő

Ó Konica...

Második bejegyzés legyen mindjárt egy szomorú hír...
Letörlöm könnyeim, összeszedem magam és megpróbálom leírni mi is történt...
Az egész úgy kezdődött, hogy megláttam a Vaterán egy csinos kis távmérős Konicát. Gondoltam milyen jó lesz, mindenhová lehet hurcolni mert jó kicsi, és lehet vele rendesen élességet állítani (szemmel) nem úgy találomra, saccolva h mi hány méter, ahogy a Smenával lehetséges. A bajok ott kezdődtek hogy külföldi lévén mégcsak hozzászólást se tudtam írni a licithez hogy meg tudjak egyezni az eladóval az áron és a Szlovákiába postázáson...Mire nem jók a győri fotós ismerősök...:) Nemzetközi kapcsolatok meg ilyesmi úgyhogy Miletics Attila fotós barátom közreműködésével sikerült is megegyezni 4000 forintban ami az akkori még 300 forinthoz közeli euró árfolyam mellett igazán jó kis vételnek tűnt. Át is utaltam a pénzt a számlára...na de ugyebár külföldi tranzakció meg ezekazok lévén lett belőle nálam kb 7000 forint.
A csomag 3 dekával meghaladta a Fél kilogramos határt így az eladó 3700 forintot fizetett postaköltségként amiért 4000 forintot kapott a számlájára amiért én 7000 forintot fizettem ki...huhh...szóval 300 forintot keresett a fényképezőgépen amiért én 3000 forinttal többet fizettem ki...meg is egyeztünk emailben h többet ilyet nem csinálunk és békében elváltunk.
Vártam is türelmesen h megjöjjön a kis masina hogy legalább örülhessek neki...két hét várakozás után már kezdett gyanús lenni h semmi postai "kissárgapapír"...Végül nekiindultam a postának és mitadisten elő is került a kis csomag egy kérdéssel karöltve hogy: "nem kapott ilyen kis sárga papírt sem?"...há mondom nem...
Mindegy nem is érdekelt a dolog mert megvolt a kicsi Konica és tényleg gyönyörű állapotban volt.
Bele is füztem kezdetnek egy teszkófilmet. Fura volt h a keresőben oldalt a fénymérő mutatója nem nagy ugrál...de mint kiderült nem csak az elem volt lemerülve.
Tudni kell róla, hogy ez a Konica c35 Automatic egy félautomata kis gép ahol neked csak élesíteni kell és a többit az "elektronika" elvégzi. Na igen, de a kedves tulaj nagyon megőrizte a gépet és az elemet is szépen bennefelejtette amiből kiszivárgott a sav és gyönyörűen megette mind az össze (2 darab) vezetéket és forrsztást...
De hát mit nekem egy kis cinezés meg kapargatás, hisz elektros szakközépbe jártam...
Hát szét is szedtem, meg is kapargattam, kis is cseréltem a vezetékeket, de ugyanolyan halott, sőt attól tartok h valamit még plusszban is el.asztam...

2 megjegyzés:

dtk írta...

en a Smenamat szedtem szet egyszer, sikerul is megcsinalni benne a zarat, de mi munka volt kitalalni, hogy melyik rugo honnan ugrott ki, hova kell visszaakasztani stb. azota megint problemazik a kicsi, bar most nem a zarral van gond, hanem a fokuszalogyuru lazult meg teljesen. szivesen hasznalnam de az egyik csavarnak sikerult teljesen ledaralni a fejet, szoval mostmar csak amiatt sem akar megvalosulni a dolog.

sooslaca írta...

én ezt elküldtem újvárba a Matunák bácsinak, remélem meg tudja javítani, jó kis gép lehet ez, már így megtetszett h nem is tudtam használni.
smenám nekem is van, szerncsére még (kopogjamle) tökéletesen működik.