2009. május 18., hétfő

Teszkó forradalom

Adjuk meg a tiszteletet a csodálatos áruházláncnak és tekintsünk vissza a múltba.
A céget 1924-ben sir Jack Cohen alapította Angliában. Miútán Jack megunta hogy a légierő pilótájaként repkedjen, 21 évesen, 30 fonttal indult neki a biznisznek és élelmiszereket árult a londoni East End-en egy piacon. A Tesco név a 20-as években először teásdobozon jelent meg ,innen ered a név is, T.E. Stockwell, és Jack Cohen. Az igazi nagy felemelkedés a világháború után kezdődöt. Cohen bácsi 1948-ban nyitotta meg első önkiszolgáló üzletét ami a mai napig működik az angol városban. Jelenleg a világ 15 országában van jelen és a világ 4. legnagyobb kereskedelmi áruházlánca.
És ennek a csodálatos majdnem dobogós áruházláncnak köszönhetjük a csodálatos fotós játékokat a Teszkókamerát, és a jelenleg 19 centért árusított 100-as 36-os Teszkófilmet.

Be is vásároltam belőle ameddig még lehet kapni. "Egyszerhasználatos" gépet sajnos már nem kapni de filmből ha minden igaz és a kolégák még nem vásárolták fel mindet, még akad pár tekercs, el is csábulok mindig ahányszor betévedek a Tesco-ba valamit venni, és muszáj vennem legalább egy két tekercset.
A képen látható középső gépecske a már 3 tekercsét használó jelenleg csatasorba állított harcos, aki rózsaszín körömlakkal "tuningolt" vakuval büszkélkedhet aminek köszönhetően fasza rózsaszinesre szinezhetjük a közelebbi dolgokat. Újratöltése kifejezetten egyszerű, amiről a tervezők egész ügyesen gondoskodtak, "objektíve" pedig nagyon jó kis nagylátó ami kb 20-24mm között lehet. Könnyű, kicsi, nem kell félteni, egyszóval jó kis "bárhovahurcolható" gép. Jó játék.
A film elég szeszélyes tud lenni néha, de ezzel szemben néha nagyon szép mély szineket is tud produkálni ha akar. Sokan lenézik szegényt mivel ami teszkós az jó nem lehet, pedig a cseh FOMA Bohemia cég gyártja, teszkó jó szokásához híven csupán a nevét adja hozzá. Meg hát valahol olvastam egyszer hogy szar negatív nincs...van átlagos és van nagyon jó, profi negatív. Nekem valahogy nem hiányzik a nagyon profi negatív, aminek árából annyi tekercs teszkófilmet veszek hogy hazavinni se bírom. Ha meg jó minőséget szeretnék akkor fotózók digitálissal.
Jók ezek a teszkós cuccok, olcsó játékok kis és nagy gyerekeknek.

3 megjegyzés:

Balogh Zoltán írta...

ORGAZMUS!!!

sooslaca írta...

:D
teszkóssal cuccal fotózni, olyan mind a szeksz!

beyondthejupiter írta...

melyik tescoban árulnak még tescofilmet?