2013. július 25., csütörtök

Jegyesfotózás

Gondoltam ez megér egy külön blogbejegyzést is mivel a környékünkön kevésbé elterjedt szokás, pedig máshol már magától értetődően hozzátartozik az esküvőfotózáshoz.

Mi is a jegyesfotózás? Végülis nevezhetjük még randifotózásnak vagy angolosan e-session-nek, nem rövidítve engagement session-nek, de akárhogy is hívjuk, a lényeg ugyanaz. Az esküvőt megelőzően a már kiválasztott és lefoglalt fotóssal kimegy a jegyespár civilben, lazán, hogy megörökíttessék azt, mennyire szeretik egymást. Persze emögött lapul még más fontos tényező is, hiszen a jegyesfotózás után és alatt a pár is megtapasztalja milyen lesz majd az esküvő napján a párfotózás. Általában senki nincs hozzászokva, hogy kamerák előtt pózoljon és sokan ezért érthetően kicsit lámpalázasak is előtte. "Ugye nem kell majd kényelmetlen, kicsavart pózokban lenni?" "Mi nem szeretünk fényképezkedni" "Soha nem fényképeztek még minket és nem is tudjuk mit kell majd olyankor csinálni" stb. Nos a jegyesfotózás során megtapasztalhatjátok, hogy nem kell mást tenni, csak oda állni, vagy ülni ahova a fotós kéri és szeretni egymást. Ez a kérés gondolom nem túl nagy igényű életetek legszebb napjához közeledve. :) A többi a fotós dolga, akinek szintén előnyt jelent ha már a jegyesfotózás során ki tudja tapasztalni, hogy milyen az aktuális szerelmes párral együtt dolgozni, mennyire bevállalósak, be lehet e őket küldeni minden probléma nélkül a Dunába és ráültetni egy sziklára...:) Így aztán ha elérkezik az esküvő napja már szinte haverként köszönti egymást a pár és a fotós, mert mindkét fél tudja, hogy milyen lesz az együttműködés.

Persze ne feledkezzünk el a jegyesfotózás valódi céljáról sem, ami egyszerűen nem más, mint az, hogy az esküvői fotókon kívül egy másik gyönyörű fotósorozattal lesztek gazdagabbak, amikből akár készülhet ajándék, vagy dekoráció az esküvőre, vagy egy szép kép a nappali falára.
Érdemes tehát időt és energiát szánni rá és a környékünkön is még több párnak igénybe venni ezt a szolgáltatást.

Hogy meg is mutassam amiről fentebb csak írtam íme egy friss fotósorozat a Duna partjáról a lemenő nap fényében:


















Canon EOS 5DMkII + Canon EOS 7D + Canon 50/1,4 + Canon 24-105/4L + Tokina 12-24/4

1 megjegyzés:

Bacu írta...

Nagyon szép sorozat. Kedvencem a 2. a hattyúkkal.