2010. június 8., kedd

Fátyol


Salyut + Industar 2,8/80 + Fomapan 400 + Foma vegyszerek + Canon 8800F

Késésben volt, már várt rá. Próbálta elsőre fejben eldönteni, hogy mit fog felvenni ahelyett hogy a tükör előtt állva próbálgatná végig a végtelen ruhakombinációkat. Megállt egy pillanatra és az ablakhoz lépett a függöny mögé. Szeretett itt állni mert azt képzelte, hogy a függöny a fátyla és ő a legeslegszebb menyasszony a világon és az utcán sétáló arctalan monoton lények valójában mind az ő szépségét csodálják és boldogságát irigylik. Elmosolyodott mert eszébe jutott, hogy már vár rá a szokott helyen a szokott időben. Biztos volt benne, hogy hamarosan igazi fátyla lesz és mindenki az ő szépségét fogja csodálni és boldogságát irigyelni.
Sietett lefelé a lépcsőházban, a huzat belekapott könnyű szoknyájába és simogatta combjait, majdnem úgy ahogy ő szokta. Széles mosollyal ért ki az udvarra ahol a két szomszéd néni üldögélt a szokott helyen. Kedvelte őket, néha egész jól elbeszélgettek, de most csak odaköszönt:
- Jónapotsietek már vár rám! -és már ki is lépett a kapun.
- Milyen kár érte... - szólalt meg fejcsóválva a néni. -Mióta tavaly meghalt a vőlegénye szegénykémnek nagyon furcsa lett. És hova megy minden nap ugyanebben az időben ilyen vidáman?

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

óóó :(