2009. december 20., vasárnap

Jegesmedvék


Ma délután jegesmedvék lepték el a dunaszerdahelyi termálfürdő melletti tavat. Na nem a hagyományos fehérbundás jegesmedvék, hanem a kétlábú csupaszabb fajtái, akik minden évben hagyományosan közösen mártóznak és úszkálnak egyet dunaszerdahelyen is.
Göndi Lacival mi is kilestünk lefotózni az elvetemült sportolókat akik a 2 és fél fokos vízben készültek lubickolni.

Mi már a parton, tetőtől talpig beöltözve 10 perc alatt szarrá fagytunk, úgyhogy bele se nagyon merek gondolni mit érezhetnek a vízben...
Meg is ékeztek a jegesmedvék "beöltözve" a bevetéshez.

Rövidke beszéd alatt páran ugrabugráltak már a -9 fokban és fura módon azt mondogatták, hogy menjünk már bele a vízbe...

Így is történt. :))

Az én kezem már hozzáfagyott a fényképezőgéphez, hogy az élettelen és érzéketlen lábujjaimról már ne is beszéljek, ők pedig vidáman úszkáltak a jeges vízben.

Voltak akik pár perc után kijöttek, de a legjobbak 22 percig úszkáltak a 2 fokos vízben.

Állítólag nagyon jó érzés meg utána nagyon jól érzik magukat és nagyon jót tesz az immunrendszernek, ennek ellenére sem érzem úgy, hogy bármikor is kedvem szottyan decemberben -9 fokban tóban lubickolni. :)

Canon EOS 40D + Tokina 12-24/4 + Tamron 17-50/2,8 + Canon 55-200 USM

2 megjegyzés:

Zsákai Péter írta...

nem semmi sportemberek!

Edmár Béla írta...

olyann nincsen, hogy nem fáznak... mindenki fázik :) csak az a viz van valami misztikusan bizarr hatással az emberre, tényleg feldob... mikor benne vagy nem fázol, és mikor kijössz, az a legjobb. kint meleg van. :)