2009. július 28., kedd

Lemaratonoztunk!

Sikeresen "lefutottuk" az 1. dunaszerdahelyi fotómaratont július 25-én szombaton. Reggel fél nyolctól már a Csemadok udvarán tevékenykedtünk (gyomot írtottunk, kaput diszítettünk, reggeliztünk...:))
Aztán 9 után nemsokkal be is toppantak az első maratonozni vágyók, köztük a legfiatalabb versenyzővel Ferencke pajtásunk 1 éves kisfiával.
Matyi barátunkból egyszer nagy fotós lesz ez már most is látszik, hiszen sorozatban nyomta a fotókat a Teszkós gépével a kocsiból :)Később aztán engem is megtisztelt azzal, hogy lőtt pár képet az én Teszkós gépemmel is. Látszik, hogy nagyon érzi a vonalakat és a kompozíciót a végletekig feszíti! Íme:

Persze ezalatt a maraton robogott tovább gőzerővel, jöttek sorban a lelkes fotósok és egy rövid regisztráció után már indultak is neki a városnak. Mi természetesen ezalatt szorgosan tevékenykedtünk. (főleg a Béla :) )
Jelen volt a média is, a DsTv-től kezdve az ÚjSzó-n át a Pátria rádión keresztül egészen a Csallóközig, mely képviseletébn ki más is érkezhetett volna eme neves eseményre mint Sandi barátunk. (Nézd milyen boldog, hogy rólunk írhat!)
Hosszú nap volt ez olyannyira, hogy már a semmittevésbe fáradtunk bele és már délután 3-kor nyakladoztunk a székeinken.
A maratonozókba több energia szorult mivel volt aki egész nap nyomta, és olyan is akadt aki csak késő délután indult neki a témáknak.
Külön köszönet két Magyarországról érkezett fotóspajtásomnak Balogh Zolinak és Miletics Attilának akik megtiszteltek minket jelenlétükkel, és ezzel együtt nemzetközivé tették kicsinyke fotómaratonunkat!:) Jó volt veletek ez a hétvége örülök, hogy itt voltatok! Köszi fiúk!:)

Estére aztán mindenki becsületesen visszaérkezett a nevezési lapjával, és mire éppen befejeztük az eső is elkezdett zuhogni, mintegy záróeseményként. Szépen kibírta a napot mivel az időjósok előrejelzéseivel ellentétben egész nap gyönyörű idő volt. Bár gyanítom, hogy ez inkább Zoli műve, hiszen azt mondta, hogy ahova ő fotózni megy ott mindig szép idő van. :) Szóval aki jó időt akar valamilyen fontos eseményre az őt hívja el! :D

Összességében egy nagyon jó kis nap volt, minden úgy alakult ahogy azt elterveztük. 23 fotós tette tiszteletét a maratonon, ami véleményem szerint egy ilyen kis városkában egész szép számnak számít.
Vasárnap aztán mindenki visszaküldte, vagy visszahozta a képeit amik véleményem szerint igazán jól sikerültek és remélem, hogy egy nagyon jó kis kiállítást is tudunk majd szervezni belőle. Mind az 5 témában (ember, számok, üveg, geometria, szabad téma) remek alkotások születtek.

Köszönöm mindenkinek aki részt vett a maratonon és remélem, hogy jól érezték magukat és máskor is számíthatunk rájuk hasonló fotós eseményeken. Jó látni, hogy van értelme ilyesminek egy ilyen kis városban is, és hogy a fiatalokat érdekli a fotózás.
Remélem a fotoklubDS többi rendezvénye is hasonlóan alakul majd. Bár azt hiszem semmi gond nem lehet hisz jó kis csapat lettünk és eddig még mindig megtaláltuk a közös nevezőt. Reméljük, hogy ez a csapat majd egy szép számú tagsággal is bővül.

(A fotók Canon EOS 40D-vel, Konica C35 Automatic-al valamint Tesco-s egyszerhasználatos géppel készültek általam. Az utólsó csoportkép pedig Balogh Zoli által készült Miletics Attila gépével :) )
További képek és egy másik élménybeszámoló Balogh Zoli blogján ITT!
Cikkek a fotómaratonról:
parameter.sk - maratonit-fotoztak-dunaszerdahelyen
parameter.sk - fotomaraton-dunaszerdahelyen
Pátria Rádió:
INNEN lehet letölteni a 7.26.2009 adást melyben valahol ott van a fotómaraton is...valahogy 1 óra tájékán...:)

Köszönjük nekik is a támogatást valamint nagy köszönet a Csemadoknak és Huszár Lacibának, hogy tetőt adott a fejünk fölé és segítette a maraton létrejövetelét is!

8 megjegyzés:

miletics attila írta...

...az jutott még eszembe nálatok, hogy nem is "nemzetközi" volt ez az esemény, csak országközi...
mert basszus :) egy nemzet szülöttjei vagyunk! nemde? :)

sooslaca írta...

valóban!:) teljesen igazad van!
de a nemzetközi szó jobban cseng!:))

Zsákai Péter írta...

gratulálok a szervezőknek! öröm volt végigolvasni a beszámolót!

lehet még tudni, hogy mik voltak a maraton témái, szabályai? ha esetleg ez valahol fenn van, a link is jó (és akkor elnézést a figyelmetlenségért)! érdekelne az is, hogy ki milyen képet alkotott.

Zsákai Péter írta...

Zoli blogján okosodtam! nincs kérdés! csak a képekre lennék kíváncsi! :)

sooslaca írta...

ő asszem csak maximum a bejegyzés végére belinkelt cikkekben lehet megtalálni...:)...javítom is a bejegyzésben a hiányosságot!
ember, üveg, számok, geometria, szabad téma...ezek voltak a témák, reggel 9től este 9-ig lehetett nevezni és a képeket másnap este 8ig kellett leadni valamilyen hordozón vagy emailben...hamarosan a szakmai zsűri elé kerülnek a képek aztán hamarosan ha minden jól megy egy kiállítás is nyílik belőlük :)

Zsákai Péter írta...

köszönöm szépen a választ! ;)

Balogh Zoltán írta...

Nagyon komolyan nyomja a kis srác,kiállítási darabok:-)

Köszi még egyszer mindenkinek mindent ,remek hétvége volt!

sooslaca írta...

És akkor még nem is láttad azokat amiket a saját gépével fotózott!
rólad is lőtt egy jó kis képet, majd elküldöm!:)