2009. július 7., kedd

Egy kis malac töff-töff-töff

Két hete szombaton újabb csodálatos disznóölésen vettem részt mamáméknál Nadasdon. Mindig nagyon örülök, mikor bejelentik, hogy a szombati napom ezzel fog telni és nem meglepő módon ez a szombati nap nem akkor fog kezdődni amikor én úgy gondolom, hogy kezdődnie kell. Ezen alkalomból reggel 5-re írták ki a buli kezdetét ami azt jelenti h legalább negyed 5-kor azaz 04:15-kor fel kell kelni. Már magában ez egy sokkhatás reggelre, kicsit át is érzem ilyenkor a disznó aznapi utolsó megpróbáltatásait.
Általában mire befejezem a reggelim amivel mama rend szerint beteríti az asztalt, hogy egyen a kisunokája jó sokat, addigra már egy disznóval kevesebb van a világon. Lassan megkezdődik a pörzsölés, mosás, darabolás...A továbbiakban ez a nap a munka mellett evéssel telik, ez a kellemesebb része a dolognak. Jóllakik kutya, macska egyaránt, igazi karácsony ez nekik.
Zsírolvasztás után én általában besurranok aludni, és megvárom míg bejelentik a hazaindulást.
Kiskorom óta téblábolunk a disznóöléseken és bár mindig utálom mikor áthúzza ez az esemény a szombati programjaimat, azért valahol mégis szeretem ezeket a disznóöléseket. Családi esemény akárcsak a karácsony, szülinap, névnap...:)





Konica c35 Automatic + 100-as teszkófilm

3 megjegyzés:

Edmár Béla írta...

a disznóölés egy remek fototéma. régóta vágyom már fotózni, de nálunk a családban évek óta nem volt ilyen hepaj... az 1es a kedvencem.

sooslaca írta...

majd meginvitállak, hivatalos fotósnak!:)

Balogh Zoltán írta...

Nékem is az első,röff-röff