2009. július 8., szerda

Bucsu

Ha már családi események és nyár, akkor ide tartoznak a falusi búcsúk is. Másik mamánál Bodakon ez mindig Július első vasárnapján esedékes. Nem olyan nagy felhajtás ez, inkább már csak hagyományból és megszokásból tartják, jobb esetben megjelenik néhány bógli árus és körhinta melyek fokozni kívánják a búcsú hangulatot a kábé 200 lakosú, Duna tövében fekvő kis faluban.
Az én fejemben a búcsú csupán azt jelenti hogy ilyenkor összejön a család ezen fele akikkel amúgy nem nagyon fut össze az ember, és mindenki jóllakik rántott húsból, sütiből és tortából.


Konica c35 Automatic + 100-as Teszkófilm
Úgytünik valahol "ereszt" a Konica, némelyik képet ilyen érdekes dolgok keletkeznek...vagy csak a Teszkófilm szórakozik...

7 megjegyzés:

ferencke írta...

ez bizony határozott szivárgás valahonnan hátulról.
a kép viszont marhajó! szinte érzem a készülő húsleves illatát.

sooslaca írta...

már sejtem is hogy honnan szivároghat be az a pár szemtelen foton...

Edmár Béla írta...

áááh:) én is a húslevesre asszociáltam, azonnal.
igy legalább beiktathatsz mégegy cimkét: "hibaizmus" :)

D írta...

Az én chinonom is csinál ilyet... De én nem tudom, hogy honnan mehet be a fény, és legfőképpen, hogy mikor.

sooslaca írta...

nem tudom h a te chinonodnál is ugyanaz lehet e a probléma, de az enyémnél hátul az ajtó szélén végig van ilyen fekete szivacsos szigetelés hogy bezárásnál nem maradjon semilyen rés.
ez a fekete szigetelés van kissé szétmálva olynnyira h ahýnszor filmet cserélek ragacsos lesz tőle a kezem...sztem itt ereszthet be egy két helyen...

D írta...

Hm. Majd megnézem, ha elexponálom a tekercset.
De egyébként az se biztos ám, hogy a film nem csinál ilyet. Nekem már több Paradise filmről hívott képen is volt ilyen. Volt amikor függőleges csíkok, volt amikor a tekercs teljes hosszában a felső egyharmadon volt egy egyre keskenyedő sáv.
Bár, ha a te gépednek rossz a szigetelése, akkor nyílván itt az lehet a baj.

Zsákai Péter írta...

az én nagymamámnál is így nézett ki a búcsú Szentkirályon (ahonnan az ásványvíz is...), sajnos mióta meghalt, már nem jön össze a család (a búcsúra!).
pedig nálunk is körülbelül így nézett ki az asztal! kellemes emlékeket ébresztett bennem a fotód. ez is jó a fotózásban! nem tudhatod, hogy másnak mit ad a képed, mit mozdít meg benne!