2009. június 18., csütörtök

Párizsban szép a nyár

Noha egy egész nyarat nem is, de négy napot volt szerencsénk Párizsban tölteni. Négy nap nem a világ, főleg ha az utazást is beleszámítjuk, de azért sikerült eljutnunk pár nevezetességhez. Cserébe minden este fájó sarkakkal és lábakkal zuhantunk be a hotelba, úgyhogy pihenésnek nem volt nevezhető ez az út de hát aludni otthon is lehet, ilyen helyeken meg ki kell használni minden percet.
Első napon délután értünk be a szállodába majd rögtön indultunk is stílusosan az Eifel-toronyhoz, és annak környékére bámészkodni...feljutni esélyünk nem volt mert szép hosszú sor kígyózott a bejáratig, úgyhogy elhalasztottuk a dolgot.
Másnap Versailles-t vettük célba, kb egy óra alatt sikerült is odavonatozni. Hát nem egy kicsi hely amit "Lajoska" felépíttetett magának. Lenyűgöző látvány volt a hatalmas kastély és a kert ahol a kb 5-10 méter magas fák is kocka alakúra voltak nyírva. Három nap alatt kábé meg is lehetett volna nézni mindent. :) Versailles után pihenés képpen még fellépcsőztünk a diadalív tetejére.
Harmadik napon irány Luvre, mondani se kell, hogy a Mona Lisa és a Milói Vénusz körül vadul fotózó turisták alkotta fal csúcsosodott a plafonig de azért lehetett rájuk vetni egy pillantást. Versailles-ban leégtünk ezért hát mert miért is ne Luvrnál kicsit eláztunk, nehogy már végig jó időnk legyen.
Luvre után egy kis séta a Notre Dame-nál, meglátogattuk a Pantheonban többek közt Victor Hugo és Duma sírhelyét, majd hazafelé sikerült feljutnunk az Eifel-toronyba is. Hát nem egy kis város Párizs, nem láttuk a végét még a torony tetejéből sem. :)
Tornyozás után ettünk egy jót a Champs-Elysées-n és visszasántikáltunk a hotelba, pontosabban az első metrómegállóig.
Másnap már nem nagyon jutott idő semmire, 9-kor el is hagytuk a szállodát és indultunk a reptérre.

Na de térjünk a tárgyra vagyis a fotókra. Fotóztam digitálissal és filmessel egy két tekercset, és rájöttem, hogy nagyon kényelmetlen volt a nagy és nehéz 40D-t cipelni egész nap. De hát kiskompakttal mégse megyek ilyen helyre, meg legalább izmosodott a nyakam :)

Először jöjjenek a fekete-fehér képek, hogy ne csődítsek ide mindent egyszerre. Filmeseket legvégére hagyom ennek oka legfőképp az, hogy még nem sikerült kihivatnom őket. :)


Talán néhány fotó olyan, hogy készülhetett volna bárhol máshol is, de hát Eifel-tornyos képekkel dunát lehetne rekeszteni. Próbáltam nem annyira nagyon turistafotókat csinálni.

4 megjegyzés:

miletics attila írta...

na hát kedves Ladislav :)
annyit fűznék hozzá hogy ezek a képek Te magad vagy! sokkal izgalmasabbak ezek a képek mintha megcsináltad volt a kétmilliomodik ugyanolyan képet a toronyról (de gondolom azért megcsináltad :))
egyszómintszáz
a kigyúrt srácról készített fotóid minegyike elbújhat ezek mögött
hatalmas grat!...és várom a többit!

sooslaca írta...

örülök h így gondolod!
hát igen itt teljes egészében saját kedvem és izlésem szerint fotóztam:)

Balogh Zoltán írta...

Köszönöm Lacus,nagyon élveztem a beszámolót.Kedvenc az utolsó kép,de ügyes mind!

sooslaca írta...

Én köszönöm Zoli!:)